Eskişehir'de 'Ab Projeleri Eğitimi'

EskişŸehir Osmangazi ǜniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve AraşŸtırma Merkezi (ETTOM) ile Gazi ǜniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Gazi TTO) tarafından ortaklaşŸa "AB Projeleri EğŸitimi" düzenlendi.

ESOGǜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda gerçekleşŸen eğŸitimin açılışŸında konuşŸan ETTOM Müdürü Prof. Dr. Ahmet LJabuk, ETTOM ve Gazi TTO arasında TǜBİTAK 1601 programı kapsamında yürütülen işŸbirliğŸinin gelişŸtiğŸini belirterek, bu süreçte her iki TTO'nun da birbirinden öğŸrendiğŸi şŸeyler olduğŸunu kaydetti.

Gazi TTO Müdürü Prof. Dr. Hacı Mehmet şžahin ise Türkiye'nin hedeflerine ulaşŸabilmesi için bugün ihracattaki yüzde 3 olan ileri teknolojik ürünler payını, yüzde 20-25'ler seviyesine çıkartılması gerektiğŸini söyledi.

şžahin bu noktada da üniversitelerde üretilen kaliteli bilgilerin sanayiye aktarılmasının ve dolayısıyla da TTO'ların rolünün önemli olduğŸunu ifade etti.


Avrupa BirliğŸi'nin yeni çerçeve programı olan Horizon 2020 hakkında tanıtımın yapıldığŸı etkinlikte, programın sunduğŸu avantajlar, uluslararası işŸbirlikleri, TǜBİTAK tarafından Horizon 2020 programı için verilen teşŸvik ve ödüller ile proje formunun detayları anlatıldı.
 
Kaynak: AA