Alanya'da 1 Nisan Eğlencesi

Antalya'nın Alanya ilçesinde aralarında turistlerin de bulunduğu grup, geleneksel hale getirdikleri 1 Nisan etkinliğinde denize girdi.

Alanya'da 1 Nisan Eğlencesi

Alanya'da ATV televizyonunun sahibi Servet Sipahioğlu öncülüğünde düzenlenen "1 Nisan Denize Girme Organizasyonu", Damlataş Plajı'nda gerçekleştirildi.

Organizasyonda Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, turizmciler ve yabancı turistler denize girdi.

Servet Sipahioğlu, 2012 yılında ilkini yaptıkları organizasyon ile 1 Nisan'ın şaka günü olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Organizasyonun asıl amacının turizm sezonunu öne çekmek ve Alanya'nın tanıtımını yapmak olduğunu ifade eden Sipahioğlu, "İlk organizasyonu 5 kişi gerçekleştirmiştik. Bugün daha fazla kişiyle gerçekleştirdik. Seneye çok daha fazla olacaktır. Herkes buzlu sulara girerken biz artı 20 derecedeki suya giremiyorsak bizlere yazıklar olsun, diyorum. Bu organizasyon her geçen gün büyüyor. Kalabalık bir grup olduk" diye konuştu.

1 Nisan tarihinin vatandaşlara yanlış öğretildiğini öne süren Sipahioğlu, 1 Nisan'ın İspanya'da Endülüs Müslümanlarının Haçlılar tarafından katledildiği tarih olduğunu belirtti.

Bu kandırmacayı yok etmek istediklerini dile getiren Sipahioğlu, "Alanya'da 1 Nisan tarihini deniz mevsimin başlaması olarak görüyoruz ve tarihe geçmesini arzu ediyoruz istiyoruz. Böylece Alanya'yı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ayrıca bu etkinlikle turizm sezonunu bir ay geriye almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA