Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik ile taraf avukatları da hazır bulundu.
Güvenlik gerekçesiyle, duruşma salonunun bulunduğu kata müştekilerin birinci dereceden yakınları dışında kimse alınmadı.
Tarafların, kimlik kontrolü yapılarak duruşma salonuna alındığı davada, çok sayıda jandarma da salon içinde güvenlik önlemi aldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Dava başlamadan konuşmak istediğini belirten bir sanık, bir önceki celse duruşma sırasında sanık yakınlarının kendilerine bozuk para ve su şişesi attığını belirterek, savunma aşamasına geçildiği zaman daha fazla olay çıkacağını söyledi.

Mahkeme heyeti başkanı Mahir Merdun da "Biz de burada yargılama yapmaya çalışıyoruz. Salondaki görüntüleri de zaten Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdik. Kim suçlu, kim suçsuz ortaya çıkacak" dedi.

Duruşmada, sanık yoklamasının ardından, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanılarak tutuksuz sanık Mete Barış Durak'ın kimlik tespiti yapıldı.
Mahir Merdun, önceki celsede 311 sayfalık iddianamenin 78. sayfasına kadar okunduğunu tutanağı geçirdi.
Duruşma, TRT spikeri tarafından iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.
Kaynak: AA