Bucalı Kadınlara Özel Eğlence

Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlar matinesi düzenledi.

Bucalı Kadınlara Özel Eğlence
Matineye CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Tuncay Özkan’la birlikte katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Tek gayemiz, sizlerin verdiği emeğe layık olup, mahçup olmamaktır” dedi.


Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Buca Gölet Tesisleri’nde kadın matinesi düzenledi.

Matinede, Ersin Barlas ve Nazlı Saraç Orak sahne aldı. Buca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da bir dans gösterisi sundu. Matineye CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Tuncay Özkan’la birlikte katılan Başkan Levent Piriştina, “Bu ülkede, bu kentte ve bu ilçede cefayı, eziyeti çeken ve en büyük emeği harcayan sizlersiniz. Bugün en azından çektiğiniz cefaları, yapılan haksızlıkları iki saatliğine de olsa unutup gönlünüzce eğlenmenizi istiyoruz. Gerçekten bir mücadele içerisindeyiz. Evimizde, işimizde, siyasette ama hakkının teslimi yapılmayan, bedeli ödenemeyen emekleriniz var. Ben bir kardeşiniz olarak, öncelikle bu emeklerinizden dolayı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Bugün bu mikrofon elimdeyse, belediye başkanı olarak sizlere seslenebiliyorsam, emekleriniz sonsuzdur. Tek gayemiz bu emeğinize layık olmak ve sizleri mahcup etmemektir. Benim üzerimde çok emeği olan annemin ve tüm annelerin ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

“SESSİZ KALMADIK”
PM Üyesi Tuncay Özkan da sözlerine “Bu dünyada sizden daha yiğit, daha özverili başka bir canlı yoktur” diyerek başladı.

Özkan, “Bu ülkenin kadınlarına benim yüreğimin ucu yanıktır. Bizler size karşı yapılan şiddete, haksızlığa ve saygısızlığa asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Sizin hakkınızı çalanları, sizi zor durumda bırakanları, biz de zor durumda bırakacağız. Söz veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Priştina ve Özkan, oynayan kadınlara eşlik etti.
Kaynak: İHA