Macaristan'da Hükümet Karşıtı Protesto

Macaristan'da geçen yıl başlayan hükümet karşıtı gösteriler, başkent Budapeşte'de bugün düzenlenen eylemle devam etti.

Muhalefet partisi Együtt tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, Budapeşte Belediyesi önünde toplanan grup, Ulusal Soruşturma Ofisi'ne yürüdü.
Ofis önünde protestoculara hitap eden Együtt Partisi Genel Başkan Yardımcısı Peter Juhasz, Macar hükümetini yolsuzluk yapmakla suçlayarak, ''Macaristan'ı soymalarına izin vermeyeceğiz'' dedi.

Juhasz, muhalefetin birçok parçaya bölünmüş olmasına rağmen düzenledikleri eylemin, hükümet karşıtı eylemlere herkesin katıldığını gösterdiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde ülkedeki tüm muhalif güçlerle görüşeceğim ve onları 28 Mart'ta ülke genelinde protesto gösterisi yapmaya davet edeceğim'' diye konuştu.

Együtt Partisi Milletvekili Zsuzsanna Szelenyi da Macar Başbakanı Viktor Orban ve hükümetini yolsuzlukla suçlayarak, ''Maalesef yolsuzluk, on yıllardır Macaristan siyasetinin bir parçası haline gelmiş durumda. Macaristan, Sovyetler Birliği'nden ayrıldıktan sonra da bu hal devam etti. Yapacağımız kanunlarla yolsuzluk yapılma ihtimalini en aza indirmeliyiz'' ifadesini kullandı.
Eylemde Macaristan ve Avrupa Birliği bayrakları taşındı.
Kaynak: AA