Kılıçdaroğlu riske girmedi

CHP lideri, İstanbul'da Sarıgül, Ankara'da da Önder Sav karşısına çıkınca geride kalma korkusuyla rotayı İzmir'e çevirdi.

Kılıçdaroğlu riske girmedi
Kılıçdaroğlu riske girmedi
Türkiye gazetesinin haberine göre; CHP, üç büyük şehirde önseçim yaparak adayları belirlemeye hazırlanırken, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Önder Sav ile karşı karşıya gelmek istemeyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylığı düşündüğü belirtiliyor. Bu kapsamda CHP lideri de üç büyük şehirde belirli sıraları kontenjan adaylarına ayırırken ilk sıralara da kadın adayları koyacaklarını söyledi. Adaylık sürecinin başlamasıyla birlikte Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi olan İstanbul ikinci bölgeden önseçime girmek için başvuruda bulundu. İstanbul ikinci bölgede 1 ve 3. sıraları kontenjan olarak ayrılmıştı. Bu durumda 1. sıra kadınlara ayrılacağından 2. sıraya da önseçimden 1. çıkan aday yerleşecek. CHP lideri ise en iyi ihtimalle kendisini 3. sıradan aday olarak koyabilecekti. Sarıgül'ün önseçimden 1. çıkma ihtimali parti yönetiminde değerlendirilerek böyle bir durumda Genel Başkan'ın 3. sırada yer almasının şık olmayacağı üzerinde duruldu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun başka bir yerden aday olması gündeme geldi. Bunun için de önce Çankaya'nın da içinde olduğu Ankara 1. bölgeden aday olması değerlendirmeye alındı. Ancak bu defa da CHP liderinin karşısına tartışmalı bir şekilde ayrıldıkları partinin güçlü isimlerinden eski Genel Sekreter Önder Sav çıktı. Ankara 1. bölgede de 1 ve 3. sıraları kontenjan ayıran ve 1. sıraya kadın aday koyacağını açıklayan CHP'de Sav'ın önseçimden birinci çıkması durumunda Kılıçdaroğlu'nun üstünde yer alma ihtimali Ankara adaylığının da doğru olmayacağı değerlendirmelerine sebep oldu.

Hal böyle olunca CHP lideri için en iyi seçeneğin İzmir olduğu görüşü partide ağırlık kazandı. İzmir'de aday profili açısından sıkıntıya neden olabilecek bir yapı bulunmadığı üzerinde durulan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olup bu ilde önseçime de girmeyi gündemine aldığı ifade ediliyor.