Besni Kadın Platformu 8 Mart Basın Açıklaması

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Besni Kadın platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Besni Kadın Platformu 8 Mart Basın Açıklaması

Besni Mehmet Erdemoğlu parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına Besni Kadın Platformu, KESK Kadın Meclisi, CHP Kadın Kolları, HDP Kadın Meclisi, BDP Kadın Meclisi, üniversite öğrencileri ve kadınlar katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eylem Koçer Çepik, “Biz kadınlar, yüzyıllardır kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğine karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizin bugün geldiği yer ve haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlılığımız, 158 yıl önce New Yorklu dokuma işçisi kadınların yaşamaları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Biz bu mirası evleri de, işyerlerimizde ve sokaklarda büyüterek sürdüreceğiz. Her gün 5 kadının öldürüldüğü ve onlarcasına da tecavüze uğramasına tahammülümüz kalmadı. Adeta kadın mezarlığına dönen bu ülkede 2015 yılının ilk ayında 52 kadın katledildi. 13 yıllık iktidarımızda kadın cinayetleri yüzde bin 400 artış gösterdi. Peki, siz ne yaptınız? Kadının adına dahi yer vermeyen bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kadın için kadın için politika yapmakla yetindiniz.

Besni’de daha 10 ay önce 16’sında genç bir kadın şaibeli bir şekilde ölü bulundu. Namus meselesi bir Fatma daha kurban verilmiştir. Kadına taciz Besni Sokaklarında bile sıklaşmış sıradan vakalar haline gelmiştir. Kadın yoldaşlarımızın ezilen, sömürülen, şiddete maruz kalan tüm kadınların yaşadıklarından kendi sorumluluklarını kabul etmeye davet ediyoruz. Bir şeyleri değiştirmek için bir adım atıp isyana davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA