Tekstil İşçileri Fabrikalarının Açılmasını İstedi

Iğdır’da, bazı işçilerin iş bırakma eylemi nedeniyle üretimi durdurulan tekstil fabrikasında çalışan işçileri, fabrikanın yeniden faaliyete geçmesini istedi.

Tekstil İşçileri Fabrikalarının Açılmasını İstedi

Iğdır’da 250 kişinin istihdam edilen tekstil fabrikasında işçilerden 60 kişi, iş yerlerinin bazı koşullarını gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı. 1 haftadır faaliyeti duran tekstil firmasında imalat yapılmadığından dolayı üretim fabrikanın İzmir’deki merkezinde devam etmeye başladı

Iğdır’da üretim durduğundan kapatılma ile karşı karşıya gelen fabrikanın 235 işçisi, işyerinin kapatılmaması için teksti fabrikasının önünde basın açıklaması düzenleyerek, işyerlerinin bir an önce açılmasını istediler. Tekstil mühendisi Hatice Akkuş, “Yalnız 15 arkadaşımız çalışmamızı provoke ediyor. Bunların girişimi ile diğer bazı arkadaşlarımızda bunları destekledi. Sayı 60’a çıktı. Daha sonra diğer arkadaşlarımız pişman olup şu anda yanımızda yer alıyorlar. Biz 235 çalışan olarak işletmemizden memnunuz. Burada bulunma sebebimiz işletmemize sahip çıkmaktır” dedi.

İşletmenin 2012 yılından beri faaliyet gösterdiğini anımsatan İnsan Kaynakları uzmanı Ayşe Ori de, “Burada her kes ekmek yiyor. Tek isteğimiz fabrikanın açılmasıdır” derken Sibel Alagöz ise, “Biz ekmeğimiz geri istiyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.
Kaynak: İHA