İspanya Savunma Bakanı Eulate, İrak'ta

Resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gelen İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes Eulate, ülkesinin IŞİD'le mücadelede Irak'a yardım sözünün gereğini yapacağını söyledi.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari'yle biraraya gelen Eulate, İspanya'nın, IŞİD'e karşı mücadelede Irak emniyet güçlerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Eulate, bu taahhüdün bir göstergesi olduğunu hatırlattığı Irak ziyaretinde, Bağdat'ın güneydoğusundaki Besmaye askeri kampındaki İspanyol eğitmenlerin çalışmalarını da takip edeceklerini kaydetti.

Zebari ise İspanya'nın, çok fazla askeri deneyime sahip olduğunu ve silahlı kuvvetlerin seviyesinin yükselmesine katkıda bulunacağını dile getirdi.
Besmaye askeri kampında, Irak güvenlik güçlerine destek amacıyla 300 İspanyol eğitmenin görev yaptığı belirtiliyor.
Irak'ta IŞİD'in geçen yıl 10 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.
Kaynak: AA