En Güzeli Onun Süpürgesi

Amasya’da gündüzleri sokakları, akşamları da apartman merdivenlerini temizleyerek geçimini sağlamaya ve borçlarını ödemeye çalışan Bedia Dip, ekmek teknesi olan çöp süpürgesini çöpte bulup kıyamadığı çiçeklerle süsledi.

En Güzeli Onun Süpürgesi

Oğlunun 11 yaşındayken 4 yıl önce merdivenden düşerek hayatını kaybettiğini, esnaf olan eşinin de bozulan psikolojisinin ardından iflas etmesiyle iki ev ve arabalarını satarak maddi, manevi zor durumda kaldıklarını anlatan Bedia Dip,bunun üzerine evin geçimini kendisi üstlendi.
5 ay önce İŞKUR İl Müdürlüğü'nce yürütülen Toplum Yararına Programı kapsamında Amasya Belediyesi bünyesinde 9 ay süreliğine asgari ücretle çalışmaya başlayan 49 kadından biri olan 45 yaşındaki Bedia Dip, kazancıyla gıda, yakacak ve diğer giderlerinin yanı sıra 25 yıllık taksitlerle aldıkları 2 odalı evin 100’er liralık taksitini ve eşinin kredi borcunu ödemeye çalışıyor.
Çöpe atılmış şekilde bulup kıyamayarak temizlediği yapay çiçekleri, süpürgesinin üzerine bağladığı, gözünün ucundan hiç ayırmadığı bu çiçeklerin kendisine umut olduğunu anlatan Dip, “Çiçekleri çöpte buldum. Süpürgeme aksesuar yapmak için taktım. Kıyamadım çiçeğe güzel görünce” diye konuştu.

Haftanın 5 günü gündüzleri Amasya’nın sokaklarını temizleyerek çalışırken, işinin Haziran sonunda süresi dolacağı içinde evinin taksiti ile diğer borçlarını ödeyememe kaygı yaşadığı için sürekli olacak bir işe ihtiyacının olduğuna değinen evli iki kızı daha olan Bedia Dip, “Merdiven siliyorum akşamları. Cumartesi, Pazar temizliğe gitmeye çalışıyorum. Yoruluyorum ama ayakta durmak zorundayım. İşimizin süresi Haziran’da biteceği için merdivenleri elde tutmak zorundayım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA