Dokap Kapsamında İlk Boğalar Sahiplerini Buldu

Samsun'da başvuruları onaylanan simental ırkı damızlık boğalar, Havza ve Yakakent ilçelerindeki 9 yatırımcıya kurayla teslim edildi.

Dokap Kapsamında İlk Boğalar Sahiplerini Buldu

DAP-GAP-KOP ve DOKAP projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından damızlık erkek materyal alımlarına yüzde 80 hibe desteği verilmekte. Proje kapsamında 2014 yılı Eylül ayında projeye başvurarak başvurusu onaylanan Havza ilçesinden 1, Yakakent ilçesinden 8 yatırımcıya simental ırkı damızlık boğalar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden getirilerek teslim edildi.

Yakakent ilçesinde yapılan teslim törenine Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı, Yakakent İlçe Müdürü Mustafa Kökduman, DOKAP birimi personelleri, ilçe müdürlüğü personelleri ve yatırımcılar katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, “Bakanlığımız tarafından geliştirilen DOKAP projesiyle bölgede bulunan hayvanlardan daha kaliteli yavrular elde edilecek. Böylece ilimizin et ve süt verimi artacaktır. Artan et ve süt verimi sonucunda yetiştiricilerimizin geliri artacak ve yaşam kalitesi yükselecektir. Bu proje ilimizde hayvancılık potansiyelini arttıracak ve ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında dağıtılan boğalar milli servettir. Kendi işletmenizin dışındaki hayvanların aşımlarında kullanmayın, boğaları işletmelerinize koyduktan sonra iyi bir şekilde bakım ve beslenmesine devam ediniz ve en kısa zamanda TARSİM aracılığı ile boğalarınızı sigortalatınız” dedi.

Damızlık boğalar, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı ve Yakakent İlçe Müdürü Mustafa Kökduman’ın çektikleri kura ile sahiplerini bulurken, alınan damızlık boğalara yetiştiriciler 3 yıl boyunca işletmelerinde bakmakla yükümlü olacaklar.
Kaynak: İHA