Legoland İstanbul'un Temeli Atıldı

Legoland Discovery Centre İstanbul'un sembolik temel atma töreni gerçekleşŸtirildi.

Forum İstanbul'da gerçekleşŸtirilen törene, Multi Turkey ve Legoland yetkililerinin yanı sıra çok sayıda çocuk ve davetli katıldı.

Törende konuşŸan Legoland Discovery Centre İstanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre İstanbul'un Merlin Entertainments Group yatırımı olduğŸunu belirterek, bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşŸmaya hazır olacağŸını söyledi.

Merlin Entertainments Group olarak yaklaşŸık iki ay önce Sea Life'ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Sunar, Legoland Discovery Centre İstanbul'un Forum İstanbul'da 3 bin metrekarelik alanda açılacağŸı bilgisini verdi. Sunar, şŸöyle konuşŸtu:
"Dünya genelinde İngiltere, Almanya, Japonya, Amerika ve Kanada'da olmak üzere 5 ülkenin 12 şŸehrinde yer alan Legoland Discovery Centre, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgi odağŸı. Forum İstanbul'da açılacak merkezimiz sunacağŸı eşŸsiz deneyim sayesinde aynı etkiyi ülkemizde de oluşŸturacak. LJünkü içeri girdiğŸinizde bambaşŸka bir dünyayla karşŸılaşŸacaksınız.
10 bölümden oluşŸacak Legoland Discovery Centre İstanbul'da Krallık Macerası ve Merlin'in LJırağŸı'nda gezi deneyimi olacak. 3 farklı filmiyle 4D sinema salonumuz ile İstanbul'un ve dünyanın sembol yapılarının inşŸa edileceğŸi Miniland yer alacak. Lego parçalarının yapım sırrını anlatan bir lego fabrika turu olacak. Küçük ziyaretçilerimiz için büyük lego parçalarından oluşŸturulan lego çiftliğŸi, Olivia'nın evi ile lego friends, süngerden yapılma lego parçalarının ve tırmanma alanlarının bulunduğŸu oyun alanı, parti odaları, kafe ve lego satışŸ mağŸazasını görebileceksiniz."
Legoland Discovery Centre İstanbul'un, 3-10 yaşŸ arası çocuklara ve ailelerine 2-3 saat süren eğŸlence ve etkileşŸim sunacağŸını dile getiren Sunar, Legoland Discovery Centre İstanbul yatırımıyla istihdama da katkı sağŸlayacaklarını söyledi.

Sunar, yatırım kapsamında en az 100 kişŸiye işŸ imkanı sunacaklarını ifade etti.


-"Miniland'de legodan Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, BoğŸaziçi Köprüsü olacak"

Miniland'in nasıl oluşŸturulacağŸı hakkında da bilgi veren Sunar, "İstanbul severlerin oylarıyla lego parçalarından Miniland oluşŸturulacak. İstanbul'daki favori yapısının Miniland'de yer almasını isteyen katılımcılar facebook hesabımız üzerinden oy kullanabilecek. Miniland oylamasıyla İstanbul severlerin hangi yapılara tutkuyla bağŸlı olduğŸunu da göreceğŸiz" şŸeklinde konuşŸtu.
Sunar, oylama listesinde Topkapı Sarayı, Babüsselam Kapısı, Rumeli Hisarı, Ayasofya Camii, BoğŸaziçi Köprüsü, Beylerbeyi Sarayı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Theodosius DikilitaşŸı, Dolmabahçe Saat Kulesi ve Yerebatan Sarnıcı'nın yer alacağŸını kaydetti.

KonuşŸmanın ardından sembolik temel atma töreni kapsamında bir kepçe dolusu lego parçası lego havuzuna boşŸaltıldı ve çocuklar ellerindeki küreklerle lego parçaları ile oynadı.
 
Kaynak: AA