Kadın Sağlığı ve Kanser Çeşitleri Paneli

Güney Adana Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şule Özülkü, kadın sağlığı konusunda sosyal projelere imza atmak için bölgedeki tüm sosyal, yardımlaşma, eğitim ve kültür dernekleri ile ekonomik ve kültürel işbirliği protokolleri yaptıklarını bildirdi.

Kadın Sağlığı ve Kanser Çeşitleri Paneli

Güney Adana Hastanesi’nde, hastane yönetimi ile Akdeniz Sosyal Dayanışma Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı işbirliğiyle, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Kadın Sağlığı ve Kanser Çeşitleri’ konulu panel düzenlendi.

Panele Adana’nın güney mahallelerinde yaşayan çok sayıda kadın dinleyici olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yaşan Şule Özülkü, 168 yatak kapasiteli Güney Adana Hastanesi’nde 40 uzman, 7 pratisyen doktor, 400 sağlık ve idari personelle vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydetti.

Devletin yeterince ulaşmadığı kentin güney bölgesinde bir hastane kurarak bölgedeki açığı kapatmak ve mahalle gençlerine iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Özülkü, hastaneyi kurduktan sonra halkın sağlık konusunda bilgi eksikliği olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kadın sağlığı konusunda paneller düzenlemeye başladıklarını dile getiren Özülkü, şöyle konuştu:
“Çünkü biz bu bölgede her konuda insanlara faydalı olmayı kendimize misyon edindik. Bu sebeple hizmetlerimizi daha da genişletmek amacıyla bölgemizin tüm sosyal, yardımlaşma, eğitim ve kültür dernekleri ile ekonomik ve kültürel işbirliği protokolleri yaptık. Bu panellerimizde kadın sağlığını konu almamızdaki amaç, kadınlarımızın sağlık konusunda farkındalığını artırmak, erken teşhisin hayati önemine dikkat çekmektir. Bu konuda da görev yine kadınlarımıza düşmektedir. Aziz Brighan Young’un dediği gibi ‘Bir adamı eğitirseniz bir erkeği eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz.’”
Konuşmanın ardından gerçekleşen panelde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yılmaz Karaoğlan, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gökmen Sukgen, Dahiliye Uzmanı Dr. Gökhan Morgül, ‘Kadın Sağlığı ve Kanser Çeşitleri’ üzerine kadınlara sunum yaptı.
Kaynak: İHA