Engelli hattıyla Paralel tehdit

KPSS savcısının tehdit edildiği telefon, öğretmen N.Ö.'ye ait çıktı. Zanlı 5 ay uyuttuğu hatta kontör yükleyip savcıyı aradı

Engelli hattıyla Paralel tehdit
Engelli hattıyla Paralel tehdit
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ı tehdit edenlerin paralel yapıyla bağlantısı tespit edildi. Ankara merkezli 19 ilde yürütülen KPSS operasyonundan 1 gün önce soruşturma savcısının telefonla aranarak tehdit edilmesi üzerine polis harekete geçti. Polis araş- tırmasında hattın sahibi gözüken G.K.'yı yakaladı. G.K.'nın (45) görme engelli olması nedeniyle malulen emekliye ayrıldığı ve savcıyı arayan kişi olmadığı belirlendi. Ancak engelli kişinin üzerine Kasım 2014'te iki hat alındığı tespit edildi. Bu hatlardan birisinin paralel yapıyla bağlantısı bulunan ve soruşturmanın merkezinde yer alan Turgut Özal Üniversitesi'nde data hattı olarak kullanıldığı sinyal bilgilerinden tespit edildi. Hatların alındığı mağazaya giden polis, telefoncu Ü.K.'yı gözaltına aldı. Telefoncudaki kayıtların incelenmesi sonucu hatların Etimesgut'ta bir devlet okulunda rehber öğretmeni olan N.Ö. tarafından satın alındığını belirledi.

TEHDİT HATTI 5 AY UYUTULMUŞ
Gözaltına alınan öğretmen N.Ö.'nün diğer hattı ise 5 ay boyunca hiç kullanmadığı (uyutma taktiğiyle) beklemede tuttuğu, tehdit günü ise gidip 20 TL'lik kontör yükleyerek savcıyı aradığı anlaşıldı. 13 yıllık öğretmen N.Ö.'nün geçmişte de 65 yaş ve üzeri kişilerin adına 20 ayrı hat aldığı iddia edildi. N.Ö.'nün susma hakkını kullandığı belirtildi. N.Ö. ve telefoncu arkadaşı savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle hâkimliğe sevk edildi.