Arnavutluk'taki Suikast İddiaları

Arnavutluk'ta meclis başkanının suikast planladığını söyleyerek "sahte beyanda bulundukları" iddiasıyla iki milletvekili gözaltına alındı.

Arnavutluk Polisi'nden yapılan açıklamada, başsavcılığın talebi üzerine Arnavutluk Meclisi'nde yapılan oylamanın ardından dokunulmazlıkları kaldırılan Tom Doshi ve Mark Frroku'nun gözaltına alındığı belirtildi.
Doshi'nin evinde, Frroku'nun da ofisinde arama yapıldıktan sonra emniyet yetkililerince gözaltına alınıp, Tiran Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri bildirildi.

Gün içerisinde, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın kendisini öldürtmek istediğini iddia eden Tom Doshi ile kendisine bu bilgiyi veren Mark Frroku'nun dokunulmazlıklarının kaldırılması için mecliste oylama yapılmış, oylamada iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verilmişti.
- Olay
İşkodra Milletvekili Tom Doshi, daha önce Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın kendisini öldürtmek istediğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Konuyla ilgili tarafları dinleyen ve delilleri inceleyen savcılık, "sahte beyanda bulundukları" iddiasıyla iki milletvekilinin gözaltına alınması için Arnavutluk Meclisi'nden izin istemişti.
Arnavutluk Meclisi'nde 2012 yılında onaylanan ilgili kanuna göre, milletvekillerinin dokunulmazlıkları bazı konularda sınırlandırılabiliyor. Milletvekilleri hakkında rüşvete veya ağır bir suça karışmaları durumunda meclisten onay alındıktan sonra gözaltı kararı çıkartılabiliyor.

Kaynak: AA