Ytb Başkanı Bülbül Gürcistan'da Açıklaması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Gürcistan'da, Yerlerinden Edilmiş Kişiler, İskan ve Mülteciler Bakanı Sozar Subari ile görüştü.

Bülbül, başkent Tiflis'te Subari ile görüşmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan'ın çok ortak yönü olduğunu belirterek, görüşmede Gürcistan'daki Ahıska Türklerinin sorunlarını ele aldıklarını söyledi.

Kudret Bülbül, Türkiye'de bir milyona yakın Gürcü vatandaşının bulunduğunu, Gürcistan'da da Ahıska Türklerinin yaşadığını dile getirerek, Bakan Subari ile Ahıska Türklerinin, entegrasyon dahil olmak üzere sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını, bu konuda bir stratejinin hazırlandığını öğrendiklerini bildirdi.
Ahıska Türklerinin, Gürcistan'a entegrasyonu konusunda Türkiye'nin üzerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Bülbül, "Türkiye olarak kurum olarak YTB Başkanı olarak bize düşen bir görev varsa maddi manevi her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Yerlerinden Edilmiş Kişiler, İskan ve Mülteciler Bakanı Sozar Subari de toplantıda, Türkiye'nin, Ortadoğu'da yaşanan kriz nedeniyle ülkelerinden kaçan iki milyon kişiye yardım etmesinin gündeme geldiğini ifade ederek, Türkiye'nin komşularına, "çok büyük yardım sağladığı" değerlendirmesinde bulundu. Sozar Subari, "Türkiye büyük bir devlet olarak Ortadoğu'da yaşanan krizlerde dengeleyici bir rol üstleniyor" dedi.

Bakan Subari ile görüşmeden önce Gürcü ve Türk İşadamları Derneğini (GÜRTİAD) de ziyaret eden YTB Başkanı Bülbül ayrıca, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ve beraberindeki heyetle Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi'nde Türkologlarla bir araya geldi.
Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi'nin Müdürü Zekeriya Gültekin, Bülbül ve heyettekilere faaliyetleri konusunda bilgi verdi.
Kaynak: AA