Kesikbaş cinayetinde karar!

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verildi.

Kesikbaş cinayetinde karar!
Kesikbaş cinayetinde karar!
Isparta'nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 29 Ağustos 2012 gecesi evine girerek kendisine silah zoruyla tecavüz eden 2 çocuk babası 35 yaşındaki N.G.'yi öldürmüş, başını bir çuvala koyarak, 'İşte namusuma uzananın kellesi' diye köy meydanına atmıştı.

Yıldırım, tecavüzden hamile kalmış, 7 Kasım 2012 tarihinde isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakılmıştı.

'Başsavcı bizi adliyeye almadı'


Davayı başından beri takip eden feminist örgütler, karar duruşmasını da izlemek istedi. Ancak kadınlar Yalvaç adliyesine alınmadı.

Avukat Meriç Eyüboğlu, adliyeye girişlerini engelleyenin başsavcı olduğunu söyledi.

Eyüboğlu 'Başsavcıyla konuştuk. Adliyenin kendisine ait olduğunu, güvenlikten sorumlu olduğunu ve kimin gireceğine kendisinin karar vereceğini söyledi' dedi.

Avukat olduğu halde adliyeye alınmadığını kaydeden Eyüboğlu, mahkemenin kararını da şu sözlerle değerlendirdi:

'Ne iyi hal ne de haksız tahrik uygulanmış. Bu bir hukuk skandalıdır. Bu tür indirimler kadın cinayeti davalarında erkeklere rahatlıkla uygulanıyor' dedi.