Senegal'deki Yolsuzluk Davası

Senegal'de, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Wad'in oğlu Kerim Wad'in yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 6 yıl hapse çarptırılması protesto edildi.

Kerim Wad'in ceza almasından sonra destekçileri, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Wad'in evinin önünde toplandı. Slogan atarak hapis cezasını protesto eden yüzlerce kişi, daha sonra Dakar'ın ana caddelerinden Kordon Yolu'nu trafiğe kapattı. Çevredeki binalara ve reklam panolarına taş atarak zarar veren grup, çöp bidonlarını da yaktı.
Eylemciler olay yerine gelen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Senegal'deki yolsuzluklarla ilgili kurulan özel mahkemenin bugünkü karar duruşmasında, eski Cumhurbaşkanı Wad'in görevde olduğu dönemde bakanlık yapan oğlu Kerim Wad'in "bazı finansal düzenlemelerle yasa dışı yollardan 200 milyon dolar kazandığı sonucuna varıldığı" belirtilerek, 6 yıl hapsine ve 270 milyon dolar para cezasına çarptırılmasına hükmedilmişti.
Mahkemeyi "politik davranmakla" suçlayan Kerim Wad'in avukatları da cezanın 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan Wad'in önünü kesmeye amaçlayan "siyasi bir karar" olduğunu savunmuştu.
Kaynak: AA