Konya'da Nevruz Kutlaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Çok güçlü bir Türkiye'yi demokratik yollarla inşa edeceğiz. 'Artık silahlar sussun, diplomasi, akıl, siyaset ve fikir çalışsın' diyeceğiz" dedi.

Tan, partisinin il başkanlığınca Nevruz Bayramı dolayısıyla Beyşehir Çevre yolu Salı Pazarı'nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen kutlama programında, gayretlerinin Konya'da Türkler ve Kürtler nasıl kardeşçe bir arada yaşıyorsa, tüm Türkiye'de aynı şeyi uygulamak olduğunu söyledi.

Bu memlekette insanca nasıl yaşayabileceklerinin kavgasını verdiklerini dile getiren Tan, "Toplumları ayırır, birbirimizi öldürürsek kıyamete kadar bu coğrafyaya huzur gelmeyecek. Akan Müslüman, kardeş kanı" dedi.

Öldürmekte hayır olmadığını vurgulayan Tan, Türkiye'de yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğuna işaret etti. Bu halkların gideceği bir yer olmadığını aktaran Tan, şunları kaydetti:
"Kürtlerin ana vatanı burada. Türkler burada. Ne birbirimizi öldürerek ne de birbirimizi çıkartarak bitirebiliriz. Kardeşçe yaşamak zorundayız. Ama bu kardeşliğin bir hukuku olmalı. Allah'a çok şükür, 30 senedir bu kadar olay oldu, iç savaş çıkartamadılar. 7 Haziran seçimleri gecesi yeni bir Türkiye kurulacak. Yeni anayasayı daha güçlü bir şekilde meclise getireceğiz. Çok daha güçlü bir şekilde temsil ile demokrasi kapısını zorlayacağız. Çok güzel bir Türkiye'yi demokratik yollarla inşa edeceğiz. 'Artık silahlar sussun, diplomasi, akıl, siyaset ve fikir çalışsın' diyeceğiz."
Tan, konuşmasının ardından nevruz ateşini yaktı. Programa katılanlar, müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.
Kaynak: AA