Nevruz resmi bayram mı oluyor?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nevruz'un resmi bayram olmasıyla ilgili gelen soruları yanıtsız bırakmadı.

Nevruz resmi bayram mı oluyor?
Nevruz resmi bayram mı oluyor?
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığında, SETA İstanbul'da gerçekleştirilen 'Geçmişten Günümüze Kalkınma Yardımlarının Dönüşümü' konferansının açılışında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Nevruz'un resmi bayram ilan edilmesiyle ilgili soruya da cevap verdi. Kurtulmuş, 'Bunlar olabilir, konuşulabilir, düşünülebilir. Nevruz'u, pratikte bayram olarak kutlayan birçok ülkeler var. Bunlar nihayetinde toplumsal taleple, siyasi şartlarla ortaya çıkacak meselelerdir' yanıtını verdi.

27 MAYIS RESMİ TATİL OLARAK KUTLANMIŞTI

Türkiye'de 27 Mayıs'ın uzun yıllar resmi tatil gibi kutlandığını ama siyasi şartların oluşmasıyla ülkenin bütün hafızasından atıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

KURTULMUŞ: NEVRUZ RESMİ BAYRAM DA OLUR

'Aynı şekilde uzun yıllar Türkiye'de 1 Mayıs tatil olarak kutlanmadı. O günkü ideolojik kamplaşma çerçevesinde bir komünist bayramı olarak görüldü.

Emekçinin bayramı olarak görülmediği için maalesef 1 Mayıs tatil olmamıştı. Bu zihniyetin değişmesi, siyasi şartların ve toplumsal talebin gelişmesiyle ilgili bir şeydir. Neden olmasın, şartlar oluşursa tabi ki Nevruz (resmi) bayram da olur.'

Kaynak:AA