Nevruz Küçükçekmece’de Kutlandı

Azeri Toplumu Aksakal Heyetinin (ATA-DER) organize ettiği Nevruz Kutlama Töreni Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı gösteri merkezinde yapıldı.

Nevruz Küçükçekmece’de Kutlandı

Baharın gelişi ve yeni bir yılın başlangıcı olarak kutlanan Nevruz Bayramı etkinliklerine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CHP Milletvekili Ali Özgündüz, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan tarafından okunan dua ile başlayan programda;,protokol üyeleri geleneklerin ve kültürel simgelerin sergilendiği stantları gezdiler. Daha sonra demir döverek yumurta tokuşturdular ve Nevruz geleneği olan ateşin yakılmasıyla ateşten atladılar.

Nevruz Bayramı’nın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin toplumdaki birlik ve beraberlik duygusunu geliştirdiğini söyleyen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz;“Bayramımız kutlu olsun. Toprak bayram ediyor, doğa bayram ediyor, ecdadın bayram etmiştir Orta Asya şu anda bizim ata yurdumuz, Kafkasya, Azerbaycan’ımız ve Türk Dünyası coğrafyası bayram ediyor. Bugün bayram olmaya uygun bir gündür. Tabiatı gereği buna uygundur. Allah nevruz ile birlikte İslam alemine Türk dünyasına ve ülkemize kurtuluş versin.’’diyerek Nevruz Bayramını kutladı.

Nevruz Bayramının barışa, kardeşliğe ve dostluğa yol açmasını söyleyen Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya; “Nevruz Bayramı Orta Asya’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Ortadoğu’ya tüm bu coğrafyada bütün gönlü yüreği nevruz coşkusuyla yanan yüreklerle kutlanıyor. Barışa, kardeşliğe ve dostluğa kapı açın inşallah. Güzel bir söz vardır, Parmak izleriniz dokunduğunuz hayatlardan kaybolmaz, parmak izleriniz inşallah başkalarının hayatlarına da dokunsun, başka insanların hayatlarında da etki yaratsın ve onlarında mutluluklarına vesile olacak farklı adımların atılmasına nasip olsun diyorum’’dedi.

Tüm vatandaşların Nevruz Bayramını kutlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; “Bayramlar aslında birer bahanedir. Asıl olan şey bu bahanelerle aramızdaki sevgiyi, kardeşliği dostluğu ve yakınlaşmayı arttırmaktır. Eğer bayramlar buna vesile oluyorsa bayramdır. Yoksa adına ne söylersek söyleyelim insanlar arasında savaşı ve gerginliği arttıran şeyler bayram olmaktan çıkar. Kışın gamını kasavetini gerginliğini karanlığını ve kötülüğünü bugün nevruz ateşiyle yaktık ve yeni bir bahara hep beraber yelken açtık. Rabbim bize barış ve kardeşlik için bahaneler versin. Dostluk, birlik ve beraberlik için bayramlarımızı çoğaltsın inşallah.’’dedi.

Etkinlikte, Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu nevruzun önemini anlatan “Baharın gelişi ve gücü’’ isimli tiyatrolarını sergilerken, Halk Ozanı Aşık Maksut Feryadi türkü ve şiir okudu.
Kaynak: İHA