Kayserinin Dış Ticareti ve Deik’in Rolü Paneli

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından 'Kayserinin Dış Ticareti ve DEİK’in Rolü’ konulu panel düzenlendi.

Kayserinin Dış Ticareti ve Deik’in Rolü Paneli
Panele konuşmacı olarak katılan DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, ”Türk özel sektörü DEİK ile yurt dışına açılıyor” dedi.


Düzenlenen panele, MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Nedim Olgunharputlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, MUSİAD 3. Dönem Başkanı Ömer Bolat konuşmacı olarak katıldı.

İki oturum halinde gerçekleşen panelin ilk oturumunda, DEİK’in Türkiye dış ticaretindeki rolü konuşulurken, ikinci oturumunda ise Kayseri’nin ticareti konusu işlendi. Panele ayrıca, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolak Bayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte, sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Nedim Olgunharputlu, ”MÜSİAD halkın içinden çıkmış. Anadolu'nun her yerinde gerçek anlamda alın teri dökerek üretim yapan, Türkiye’nin kalkınmasına fayda sağlamayı amaçlayan sanayici ve işadamlarının bir arada bulunduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Aynı zamanda MÜSİAD dünyanın bir çok noktasında ve ülkemizde faaliyetlerini sürdürmektedir. Dünya ihracat sıralamasında ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz. Bu da ihracat rakamlarının artmasıyla gerçekleşecektir. Kayseri’de iyi bir ihracat rakamıyla ülke ihracat rakamlarına katkıda bulunuyor” dedi.


Dinleyicilere DEİK hakkında bilgiler veren DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da, ”DEİK 1986 yılında rahmetli Özal’ın döneminde, Türk özel sektörünün yurt dışına açılımını sağlamak amacıyla kurulan bir kuruluştur. O dönemde Türkiye’nin dışa açılım noktasında ciddi olarak bir eksikliği bulunmaktaydı. Rahmetli Özal sanayicilerimizi, iş adamlarımızı dışarıyla götürür, hem firmalarımızı tanıtırdı. Hem de dış ticaretin önemini vurgulardı. O sistem bugüne kadar süre geliyor.Tabi birkaç nokta da değişiklikler oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA