İsparta ve Tekirdağ'da Nevruz Kutlamaları

Isparta'da nevruz dolayısıyla elma yeme ve tahta kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları yapıldı.

Gökçay Mesiriliği'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Isparta Belediye Başkan Vekili Ömer Tahir Gürakan, nevruzun "Yeni gün", "Baharın başlangıcı" anlamına geldiğini söyledi.

Türklerin geçmişten bu yana nevruzu yeni bir hayat, yeni bir başlangıç olarak gördüğünü ifade eden Gürakan, şöyle konuştu:
"Nevruz aynı zamanda Türklerin Ergenekon'dan çıkış bayramdır. Nevruzu kutlayan halklar, Nevruzu bir bayram olarak kabul eden uluslar ve topluluklar göç ettikleri, sonra da yerleştikleri her yere bu güzel ve anlamlı bayramı götürmüşler ve oralarda da kutlamışlardır. Bu nedenle de nevruz bugün Türkistan başta olmak üzere, bütün Türk dünyasında, Anadolu'da, Kafkaslar'da ve Balkanlar'da kutlanmaktadır."
Konuşmanın ardından Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, Belediye Başkan Yardımcısı Gürakan, Emniyet Müdürü Halil Altan ile çok sayıda vatandaş, nevruz ateşi yaktı ve demir dövdü.
Halk oyunlarının ardından gerçekleştirilen elma yeme ve tahta kaşıkta yumurta taşıma yarışlarında ilginç görüntüler yaşandı.
- Tekirdağ
Çerkezköy ilçesinde, Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından ilçedeki kapalı pazar yerinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti.
HDP Tekirdağ il Eş Başkanı Ömer Güven, Nevruz Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kobani'den yükselen zafer ve özgürlük türkülerinin bugün bu meydanda kendilerine coşku verdiğini ifade eden Güven, Türkiye'de hukukun esaret altında olduğunu öne sürdü.
Öte yandan, etkinlik alanına tiner sokmak isteyen 2 kişiye polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine polis ile katılımcılar arasında gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin kalabalığı yatıştırmasının ardından etkinlik, nevruz ateşinin yakılması ve katılımcıların ateşin üzerinden atlamasıyla sona erdi.
Kaynak: AA