Ensar Vakfı'nın 140'ıncı Şubesi Sultanbeyli'de Açıldı

Ensar Vakfı’nın Sultanbeyli Şubesi açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Oğlu Bilal Erdoğan birlikte gerçekleştirdi.

Törende konuşan Bakan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kökünün neye dayandığını ve 2023 hedeflerinin, 2053 hedeflerinin, 2071 hedeflerinin neye doğru olduğunu iyi idrak etmemiz gerekiyor” dedi.


1979 yılında öğrencilere hizmet vermek amacıyla kurulan Ensar Vakfı’nın 140’ıncı Şubesi Sultanbeyli’de dualarla açıldı. Törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanısıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.

Açılış töreninde kürsüye davet edilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ensar Vakfımızın İstanbul’daki 29’uncu şubesi Türkiye’deki de 140’ıncı şubesi biraz evvel başkanımız öyle bilgi verdiler, açılışında beraberiz. Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiirinde dile getirmiş olduğu, o önemli duruş, o önemli inancın ve imanın çok iyi bir şekilde nesilden nesile aktarılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kökünün neye dayandığını ve 2023 hedeflerinin, 2053 hedeflerinin, 2071 hedeflerinin neye doğru olduğunu iyi idrak etmemiz gerekiyor. Bu ruhla Çanakkale’de ki ruhla dünyadaki yerimizi, dünya diplomasisi içerisindeki yerimizi daha da sağlamlaştırmamız gerekiyor ve aynı zamanda birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizin teminatı olan bu ruhu iyi kavramamız gerekiyor” dedi.

Ensar Vakfı’nın Sultanbeyli Şubesi’nin açılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Artık vakfımız, Sultanbeyli şubesini bizlere emanet ediyor. Bizler vakfımızın bu eserine sahip çıkacağız. Ensar Vakfımız gençlerin geleceğini düşünen, kendilerini bu ülkeye adamaları için her türlü gayreti sarf eden bir kuruluşumuzdur” diye konuştu.

Bilal Erdoğan ise “Toplumun bütün katmanlarının, bütün kesimlerinin sivil toplum üzerinden daha yakın olarak süreçlere dahil olması ve artık hakikaten Türkiye’nin 2023 hedeflerinin içerisinde emeği ile var olmak isteyen vatandaşlarımızın bu şekilde katkıda bulunması vesilesiyle Ensar Vakfı gibi vakıflarımızın, TÜRGEV gibi vakıflarımızın İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı gibi vakıflarımızın, derneklerimizin çalışmalarına vaktimiz olduğunca katkıda bulunmak durumundayız. Hiçbir yerde sivil toplum işine katılmıyorsak dahi çocuğumuzun okul aile birliğinde muhakkak görev almalıyız. En azından çocuğumuzun okul aile birliğinde görev almalıyız ki en başta çocuğumuzun bunun ötesinde de gelecek nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapmış olalım” dedi.

Kaynak: İHA