Aktarlı'dan Nevruz Mesajı

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Faruk Aktarlı, Nevruz bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Aktarlı'dan Nevruz Mesajı

Aktarlı, mesajında Nevruz'un Mezopotamya ve Avrasya’da yaşayan kardeş ve komşu halklarının binlerce yıldır yaşattığı ve sürdürdüğü bir bayram olduğunu söyledi.

Aktarlı, "Ülkemizde bulunan yerleşik düzenin taşeronluğunu yapan karanlık odaklar tarafından baharın, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin temsili olan nevruz ateşi maalesef yasaklara, zulümlere, acılara dönüştürülmüştür. Bu karanlık odaklar Diyarbakır’da 1992'de Nevruz'un yasaklandığı dönemde Kürtlerin kutladığı ve insanlığın ortak değeri olan bayrama kan bulaştırdılar. Yüzün üstünde vatandaşımız öldürüldü. Kürtlerin sahip olduğu kültürel, sosyal bütün değerlerine yönelik ciddi baskılar yapılarak büyük acıların yaşanmasını sebep oldular. Hükümetimizin göreve geldiği 2002 yılı itibariyle bütün ülkede olduğu gibi bölgemizde yapılan red ve asimilasyon politikalarına karşı çıkarak, bundan sonra bütün etnik, dini ve diğer grupların sahip oldukları bütün değerleri hiçbir baskı altında kalmadan yaşamalarına olanak sağlayacağız. Hamd olsun hükümetimiz bunu başardı baskıcı, redci, inkarcı, tekçi zihniyeti bu ülkeden sildirdi.
Hükümetimiz; ülkemizdeki lordlar kamarasını ve doğudaki uzantılarını deşifre ederek yıllarca köylü halkına kan kusturan köle olarak kullanan bu yapıyı da deşifre etti. Şuan onlara karşı biz Mezopotamya’nın gerçek sahibi olan köylü halkı olarak bizler mücadele edeceğiz. Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler ve bütün etnik gruplar bu ülkede artık Nevrozu yenilik, iyilik, sıcaklık, hoşgörü içinde beraber ve kardeşçe kutlamaktadır. Tüm insanlığa mal olmuş bu kültürel mirasın insanlığın büyük işlere adım atmasına, dünyanın dört bir yanında yaşayan halkların dostluğuna güç katsın ve çözüm sürecimizin mahiyeti olan ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin sağlamasına vesile olması niyeti ve duasıyla Nevruz bayramı kutlu olsun” dedi

Kaynak: İHA