Adıyaman’da Nevruz Coşkusu

Adıyaman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

Adıyaman’da Nevruz Coşkusu

Adıyaman Demokrasi Parkında gerçekleşen kutlamaya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Nevruz programında, Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile birlikte nevruz ateşini yaktı. Yakılan ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar, ateşin etrafında halkoyunları eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Baharın başlangıcı ve müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramını Adıyamanlı vatandaşlarla birlikte kutlamanın sevincini yaşadığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Mutluluk anlamına gelen Nevruz Bayramı, farklı kültürlerde yaşayan insanların ortak kültür zenginliğini oluşturmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından, 21 Mart Nevruz Bayramı ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, katılımcılara tatlı ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA