475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Bu yıl 475'nci kez gerçekleştirilecek Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında mesir macunu karma töreni yapıldı.

Nevruz Bayramı ve 475. Manisa Mesir Macunu Festivali nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konuldu.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, zorlu bir kışı geride bırakıp ilkbahara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Nevruz'un ortak bir değer olduğunu belirtti.

Nevruz'un Türk milleti için önemli bir gelenek olduğunu ifade eden Bektaş, bu bayramın kentte 475 yıldır devam eden Manisa Mesir Macunu Festivali'nin de ilk günü olduğunu dile getirdi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Nevruz Bayramı'nın doğaya canlılık ve bereket tohumları ektiğini, Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret ettiğini kaydetti.

Törende halk oyunları gösterileri yapıldı, Manisa Valisi Bektaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün yumurta tokuşturdu.
Vali Bektaş ile protokol üyeleri yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı.
-Mesir karıldı
Buradaki törenin ardından Sultan Camisi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mehteran takımı eşliğindeki kortejde, Merkez Efendi ve Hafta Sultan ile Manisa'da şehzadelik yapan padişahların temsili olarak canlandırıldı.
Sultan Camisi Külliyesi içerisinde yer alan Bimarhanedeki törende konuşan Vali Bektaş, mesir macununun 475 yıldır kültürel çeşitlilik olarak Manisa'da yaşandığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise geleneksel ve uluslararası hale gelen festivali Nevruz Bayramı'yla birlikte kutladıklarını söyledi.

Ergün, 21-26 Nisan'da çeşitli etkinliklerle kutlayacakları 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin açılışını bugün yaptıklarını dile getirdi.
Manisa Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu dua ile 41 çeşit baharat kazana döküldü ve protokol üyeleri temsili olarak mesir macununu kardı.
Kaynak: AA