Valisi Karaloğlu'ndan Nevruz Mesajı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, baharın müjdecisi sayılan nevruz dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu, mesajında, baharla doğada yaşanan hareketlilik, ortaya çıkan renk şöleni, bir bütünü oluşturan farklılıkların gözler önüne serdiği manzara, doğayla insan bütünleşmesini, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil ettiğini belirtti.

Nevruzun, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz Bayramı, sadece ülkemizde değil, tüm komşu ülkelerde, akraba devlet ve topluluklarında ve Bursamızda da ortak bir ruhla ve coşkuyla kutlanmaktadır. Nevruz Bayramı, binlerce yıldır Asya'dan Balkanlar'a, Ortadoğu'dan Mezopotamya ve Anadolu'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşayanların ortak kültür zenginliğini oluşturmaktadır. Nevruz, bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan güçlü bir kültürel bağdır. Nevruz, aynı zamanda içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin sembollerinden olan nevruz, çetin geçen kış aylarının ardından tabiatın ve insanlığın uyanışının habercisi olduğu kadar arınmayı, yenilenmeyi, olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eden yeni bir günü, yeni bir dönemi müjdelemektedir. Dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin, aynı bayrağın mensuplarıyız. Bu duygularla, yeniden doğuşun simgesi Nevruz Bayramınızı gayesine uygun olarak huzurun, birlik ve beraberliğin evrensel ölçülerde gerçekleştirilmesine katkıda bulunması temennisiyle kutluyorum."
Kaynak: AA