Urfa-cizre Bisiklet Turu

Şanlıurfa'dan, Nevruz kutlamaları kapsamında "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu"na katılan bisikletçiler, Şırnak'ın Cizre ilçesine ulaştı.

Türkiye'yi Pedallıyorum Bisiklet Grubu ile Batman Turizm Derneğinin Nevruz kutlamaları kapsamında organize ettiği "İbrahim'den Nuh'a Urfa-Cizre Bisiklet Turu" kapsamında farklı illerden gelen ve aralarında kadınlarında bulunduğu 10 bisikletçinin, Şanlıurfa'nın tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nden pedal çevirerek başladıkları tur, Cizre'de Nuh Peygamber Türbe'sinin bulunduğu Nuh Nebi Camisinde sona erdi.
Bölgede barış ve kardeşlik mesajı verebilmek amacıyla Şanlıurfa'dan Cizre'ye, 320 kilometrelik yolu pedal çevirerek gelen bisikletçileri, ilçe girişinde Şırnak Barosu avukatları karşıladı.
Batman Turizm Derneği Başkanı Emin Bulut yaptığı açıklamada, "barış için pedal çeviriyorum" sloganı ile Mezopotamya'da peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim ve insanlığın ikinci atası olan Hz. Nuh'un yolunda ve onların misyonuyla, Nevruzda barışa ve kardeşliğe katkı yapmak için yola çıktıklarını söyledi.

- "Kutsal yerlerin olduğu bu bölge, bu tarz turizm turları ile gündeme gelmeli"-
Grup temsilcisi Cengiz Yargıç da, aralarında İstanbul, Ankara ve Karadeniz bölgesinden gelen bisikletçi arkadaşlarıyla beraber bölge halkı ile birlikte olmayı amaçladıklarını belirterek, "Yol boyunca insanlarla oturup çay içtik, yemek yedik. Bölgede aslında güvenlik önlemi diye hiçbir sorun yok. Kutsal yerlerin olduğu bu bölge, bu tarz turizm turları ile gündeme gelmeli" dedi.

Şırnak Barosu üyesi Nurullah Unan ise, yarın ki Nevruz öncesi coğrafyaları ve kültürleri farklı insanlarla buluşmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Yargıç, tur yol boyunca kullandıkları bir bisikleti Cizreli Muhammed Emir Unan isimli gence hediye etti.
Kaynak: AA