Unıcef Sözcüsü Njoku Açıklaması

Temiz su, geliştirilmiş sanitasyon ve hijyen imkanlarının olmayışı nedeniyle dünyada her gün bin 400 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Geoffrey Njoku, 22 Mart Dünya Su Günü öncesi yaptığı açıklamada, "Nijerya'da yaklaşık 70 milyon kişi temiz sudan, 110 milyon kişi de geliştirilmiş sanitasyon ve hijyen imkanlarından yoksun. Ülkede bu konularla ilgili iyileştirmeler yapılmalı" dedi.

UNICEF sözcüsü, "Kadınlar ve kızlar temiz su bulabilmek için harcadıkları zamanı çocuklarına bakmak ya da derslerine çalışmak için harcamalılar. Bunun yanında, güvenli olmayan bölgelerde, su bulmak için uzun mesafeler yürüyen kadınlar şiddet ve saldırı tehdidiyle de karşı karşıya kalıyorlar" ifadelerini kullandı.
Njoku, "Temiz su, yeterli sanitasyon ve hijyen imkanlarının olmayışına bağlı ishalli hastalıklar yüzünden dünyada her gün 5 yaş altı bin 400 kadar çocuk ölüyor" diye konuştu.

UNICEF sözcüsü Njoku, temiz su ve hijyen için daha fazla çaba sarf edilmesi ve daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Njoku, "UNICEF'in çabaları sayesinde son iki yılda yaklaşık 2,5 milyon kişinin temiz suya erişimi sağlandı" dedi.

Kaynak: AA