Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonlarda yaralanan 17 asker Almanya'da tedavi edilecek.

Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) tarafından gönderilen uçakla, ülkenin doğusundaki ayrılıkçılarla girdikleri çatışmalarda ağır yaralanan 17 Ukrayna askeri, tedavi edilmek üzere Almanya'ya gönderildi.
Doğudaki çatışmalarda ağır yaralanan askerler, tedavi görecekleri Almanya'ya aileleri ve Ukraynalı yetkililer tarafından Kiev'deki havaalanında uğurlandı.
Konuyla ilgili olarak basına açıklama yapan Ukrayna Parlamentosunun Sağlık Komitesi Başkanı ve Devlet Başkanı'nın Danışmanı Olga Bogomolets, bugüne kadar çok sayıda Ukraynalı askerin Almanya'daki hastanelerde tedavi gördüğünü hatırlatarak, halen de 3 askerin tedavisine devam edildiğini belirtti.

Bogomolets, söz konusu yardımdan dolayı Almanya hükümetine teşekkür etti.
Bogomolets, Almanya'nın yanı sıra diğer NATO ülkelerinin de çatışmalarda yaralanan askerlerin tedavisi konusunda kendilerine destek sağladıklarını kaydederek, son olarak Yunanistan hükümetinin 21 yaralı askeri tedavi etmeye hazır olduğunu ilettiğini belirtti.

Daha önce Ukrayna makamları, geçen sene Kiev'de yaşanan olaylar ve doğudaki çatışmalarda yaralanan 44 Ukraynalı vatandaşın Almanya'daki hastanelerde tedavi gördüğünü duyurmuştu.
Geçen haftada Almanya'da temaslarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, doğudaki çatışmalarda yaralanan Ukraynalı askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etmiş, ayrıca Alman hükümeti ile yaralı askerlerin tedavisi konusunda mutabık kalmıştı.
Kaynak: AA