Şehit ve Gazilere Vefa Gecesi

Gaziantep’te ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamaları münasebetiyle “Şehit ve Gazilerimize Vefa Gecesi” programı düzenledi.


Gaziantep’te, Özel Cahit Nakıboğlu İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin titreyip kendine dönüşü, iman gücünün, vatan aşkının bir şahlanışı olan ve milletimizin kadınıyla, erkeğiyle ortaya koyduğu özveri sonucu kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını şanına yakışır, coşkulu bir programla kutladı.

Yeni nesillere vatan sevgisini aşılamak, şehit ve gazilere olan vefa borcunu ödemek için geniş katılımlı, zengin içerikli bir program icra edildi. Duygulu anların yaşandığı programda izleyiciler hayalen yüz yıl öncesine götürüldü, Gelibolu Yarımadası'nda o günlerde yaşananlar bir kez daha gözler önüne serildi.

Program, öğle yemeğinde “Çanakkale Menüsü” adı altında dağıtılan çavdar ekmeği ve üzüm hoşafı ikramı ile başladı.

Öğleden sonra okul bahçesine kurulan sergide Çanakkale Şehitler Abidesi, Nusret Mayın Gemisi, Şehit Asker Anıtı’nın maketleri ve çeşitli görsel malzemeyle öğrenci ve velilere görsel bir ziyafet sunuldu. Saat 18.00’de gelen misafirlere okul bahçesinde Çanakkale yemek menüsünden ikram edildi. Arkasından konferans salonundaki programa geçildi.

Şiirler, oratoryo, tiyatro ve jimnastik gösterileriyle süslenen program müzik zümresinin hazırlamış olduğu şarkı ve türkülerle taçlandırıldı. Programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Sinan Kocaman, “Bize bu vatanı emanet bırakan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Onların mirasına sahip çıkmak biz yeni nesillerin vazifesidir” dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda okunan şiirler, sergilenen tiyatro ile milletimizin cesaret ve vefası gözler önüne serilerek o gün yaşananlar bir kez daha yaşatıldı.
Kaynak: İHA