Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonunda, yaklaşık 50 kadın çiftçiye yeni geliştirilen üzüm çeşitleri tanıtıldı, uygulamalı bağ budama teknikleri eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca sürdürülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi, Manisa'da başladı.

Toplam 9 ay sürecek programın ilk ayında, çeşitli ilçelerinden 50 kadın çiftçiye Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce yeni geliştirilen "Manisa Sultanı" ve "Saruhanbey" üzüm çeşitleri konusunda bilgilendirme yapıldı, uygulamalı bağ budama teknikleri eğitimi verildi.

Vali Erdoğan Bektaş, proje kapsamında verilen eğitimler ile "lider" kadın çiftçilerin yetiştirileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de kadınların, tarımsal üretimde aktif olarak yer almalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.
Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal ise proje sonunda katılımcı çiftçilerin arazisine, devlet eliyle yeni bağ kurulacağını aktardı.
-Saruhanlı'da nevruz kutlaması
Saruhanlı'ya bağlı Paşaköy Mahallesindeki Vasfi Sarıgöl İlkokulu ve Paşaköy Mustafa İzci Ortaokulu bahçesinde, nevruz törenle kutlandı.
Törene, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Moray, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterisi ile mani atışması yapıldı, nevruz dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi.

Temsili demir dövme ve yumurta kırma geleneğinin uygulandığı törenin sonunda, okul bahçesine fidanlar dikildi, resim sergisi açıldı.
-Manisa Polis Evi, gazetecilere tanıtıldı
Yapımı 4 yılda tamamlanarak hizmete açılan Manisa Polis Evi, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.
Ceren, 6 dönüm alan üzerinde toplam 57 bin metrekare kapalı alanda 42 odası, 300 kişilik çok amaçlı salonu, kafeteryası, spor salonu ve çocuk oyun bahçeleri bulunan tesisin, 6 milyon 340 bin liraya mal olduğunu kaydetti.


Oda ücretinin, polislere 24, kamu personeline 32 ve diğer kişilere 48 liradan tahsis edileceğini belirten Ceren, kar sağlamayı değil, kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ceren, 30 bin metrekarelik alana TOKİ tarafından 2 yıl içinde inşa edilecek yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının yapımı için 5,5 milyon liralık ödeneğin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA