Kopenhag'da Nevruz Resepsiyonu

A tarafından düzenlenen Nevruz resepsiyonuna aralarında bir çok milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

Bir çok konuşmacının katıldığı resepsiyonda Danimarkalılara Anadolu mutfağına özel yemekler ikram edildi. Geceyi düzenleyenlerden Birlik Listesi milletvekillerinden Pernille Skipper geleneksel Kürt kıyafetleriyle katıldığı geceye kalabalığa Kürtçe 'Nevruz pirozbe' (Nevruzunuz kutlu olsun) diye seslendi.
Kobani zaferini selamlayan Skipper tamamiyle yıkılan şehrin yeniden inşası için Danimarka hükümetinin de aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Skipper bu konuda parti olarak hükümete gerekli baskıyı yapacaklarının altını çizdi. Sosyalist Halk Partisi eski milletvekili Pernille Frahm ise, Baharın gelişinin kutlandığı bu günlerde DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyinde katliamlarına devam ettiğine dikkat çekti. Hükümet partisi Sosyal Demokratlar milletvekili ve Avrupa Komisyonu başkanı Mette Gjerskov ise, "Aydınlığın karanlığı yendiği günler kutlanıyor ve umarım aynı şekilde DAEŞ'e karşı da aydınlık güçlerin, karanlık güçleri yeneceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Şengal'deki Yezidilere yardım komitesinden Bassah Khalaf, 5000 Yezidi Kürdün hala DAEŞ'in elinde olduğunu ve binlerce Yezidi kadının pazarlarda seks kölesi olarak satıldığına dikkat çekerek zaman zaman kurtulup eve dönenler olduğunu, ancak hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenen kadınların profesyonel desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Khalaf kadınların DAEŞ'in elinden kurtarılması için bütün dünyanın seferber olması için yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.
Tommy Flugt ve Sara Omar'ın okudukları şiirlerle devam eden resepsiyon Serdal Gezen'in türküleri ve Danimarkalıların da katıldığı halayla son buldu.
Kaynak: AA