Ko-mek Tuvalleri Sergi Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) eğitmen ve
kursiyerleri tarafından hazırlanan tuvaller sergiye dönüştü.

Ko-mek Tuvalleri Sergi Oldu

KO-MEK Yahya Kaptan Kurs Merkezi usta öğreticilerinden Şimal Bilgiç ve Aslınur Sertkan’ın hazırladıkları ‘’Müziğin Renksel Ritmi’’ isimli karma resim sergisi İzmit Cumhuriyet Parkı’nda bulunan İzmit Sanat Galerisi’nde açıldı. Müziğin ritimsel tınılarının tuvale yansımalarının izleneceği, sanatçı ve KO-MEK kursiyerlerinin eserleriyle katıldığı sergi 27 Mart tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

35 kursiyer ve sanatçının eserleriyle katıldığı serginin açılışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Yahya Kaptan Kurs Merkezi yöneticileri, usta öğreticileri ve kursiyerler ile konuk sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

Sanatseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış kokteylinde Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, ortaya çıkan eserlerin Büyükşehir Belediyesi’nin teşebbüslerinin sonuçları olduğunu ifade ederek, “Bu sergiye emek veren KO-MEK Yahya Kaptan Kurs Merkezi yöneticisi Nurcan Köken hanıma, usta öğreticiler Şimal Bilgiç ve Aslınur Sertkan’a, eserleriyle sergiye katılan kursiyerlere teşekkür ediyorum ve sizleri eserlerle baş başa bırakıyorum” dedi.

Sergi organizasyonunu gerçekleştirenlerden KO-MEK Yahya Kaptan Kurs Merkezi usta öğreticisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Mezunu olan Şimal Bilgiç, sergide müzikle resmi bir araya getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Sanatın bütün dallarını bir araya getirmeye çalıştık. Burada KO-MEK kursiyerleri ve profesyonel katılımcılar var” dedi.

Sergi organizatörü KO-MEK usta öğreticisi Aslınur Sertkan da, Herkesin sanatla iç içe olması gerektiğini düşündükleri için, her kesimden katılım sağladıklarını söyledi.

Müziğin Renksel Ritmi adlı karma resim sergisi, 27 Mart’a kadar sanatseverleri bekliyor.
Kaynak: İHA