Kastamonulu Öğrenciler Avrupadan Döndü

Azdavay 75.Yıl C.

Kastamonulu Öğrenciler Avrupadan Döndü
Y.B.O. öğrencileri ve öğretmenleri katıldıkları ‘Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti’ kapsamında gittikleri Slovenya'dan döndüler.
Azdavay 75. Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinden Habibe Beyza Nur Koç, Ayperi Asena Özdemir, Meltem İlknur Demirci, Serkan Koç ve Caner Çakal, İngilizce Öğretmeni Hasan Can Şenel ve Okul Rehber Öğretmeni Esra Kızılkplan´ la birlikte ´Try Walking In My Shoes” isimli Erasmus+ Projesinin ilk toplantısına katılmak üzere gittikleri Slovenya’nın Šmarj eške Toplice kasabasındaki Šmarjeta Orta Okulunda Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Polonya’dan gelen Öğrencilerle bir araya geldi.

Slovenya’da bulundukları bir hafta boyunca ev sahibi okulda gözlemler yapıp derslere ve etkinliklerde katılan Öğrenciler Šmarješke Toplice ve Novo Mesto Şehirlerinin Belediye Başkanlarını da ziyaret ettiler. Öğrenciler Slovenya’nın başkenti Ljubljana’yı ve dünyada tren ile gezilebilen tek mağara olan Postojna Mağarasını da gezme şansı buldular.

Azdavay Kaymakamı Ali Güner Slovenya dönüşü Öğrencilerle bir araya geldi. Yapılan dış ülke ziyareti ile ilgili bilgi alarak Öğretmen ve Öğrencilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA