Etso Tanıtım Broşürü Hazırlıyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) yabancı dillerde Edirne'yi tanıtıcı broşür hazırlayacak.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, adına şiirler yazılmış, kitaplara konu olmuş, eski başkent Edirne'nin her yıl milyonlarca turisti ağırladığını belirtti.

Turistlerin, esnafa daha rahat erişmelerini amaçlayan broşürün kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Zıpkınkurt, şunları kaydetti:
"Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistleri bilgilendirmek ve yönlendirebilmek adına Edirne'nin tanıtımı için büyük önem arz eden, Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Yunanca olarak dört ayrı dilde anlatım yapılan tanıtım broşürü tasarlanmıştır. Edirne'nin tarihi ne kadar ilgi çekiyorsa, peynir, badem ezmesi, ciğer, köfte ve ilimize özgü mis sabun ile aynalı süpürgeleri de o kadar ilgi çekmektedir. Gelen turistlerimize ilimizin tanıtımı ve Edirne'ye özgü ürünler dışında, yeme ve içme, konaklama, hediyelik eşya alanlarında yönlendirme yapılması gerekliliği tespit edilmiştir."
Zıpkınkurt, Edirne'ye katkı sağlayan esnafın tanıtımı için tasarlanan broşüre ilave sayfalar ekleneceğini, eklenecek sayfalara Edirne'de peynir, badem ezmesi, ciğer, köfte, mis sabunu, aynalı süpürge ve otelcilik sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin tanıtım ve iletişim bilgilerine de yer verileceğini vurguladı.
Zıpkınkurt, broşürde yer almak isteyen esnafın ETSO Basın ve Halkla İlişkiler birimi ile bağlantıya geçmesi gerektiğini kaydetti.


Kaynak: AA