Elazığ’da '28 Şubat Bir Darbenin Anatomisi'Paneli

Elazığ Düşünce ve Eğitim Platformu (EDEP) tarafından moderatör Hüseyin Sezgin Çelik başkanlığında, Sosyolog Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar‘ın konuşmacı olarak katıldığı ’28 Şubat Bir Darbenin Anatomisi’ konulu panel düzenlendi.

Elazığ’da '28 Şubat Bir Darbenin Anatomisi'Paneli

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ’28 Şubat Bir Darbenin Anatomisi’ paneline, Elazığ Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Ak Parti İl Başkanı Nusret Çoban, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel öncesi konuşma yapan Elazığ Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, ”Elazığ Belediyesi ve yeni bir fikir kulübü olarak çok güzel hizmetler yapacağına inandığımız Elazığ Düşünce ve Eğitim Platformu (EDEP) ile gerçekleştirdiğimiz bu panelimiz, bu akşam sizlerin beğenisine sunulacaktır. İnsanların şehir hayatına yönelik fiziki karakterini karşılamak, yanında şehrin kültürünü, sanatını edebiyatını öne çıkaran ülkemizin yaşadığı problemleri ve bunların çözümü noktasında ortaya koyduğumuz programlarımız büyük beğeni toplayarak takdir görmektedir. Bu günde bu panelimiz bir çok alanda ülkemizden 10 yıl çalan 28 Şubatı konuşmamız için düzenlenmiştir” dedi.

Moderatörlüğünü Hüseyin Sezgin Çelik yaptığı, Sosyolog Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar'ın konuşmacı olarak katıldığı ’28 Şubat Bir Darbenin Anatomisi’ panelinde katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı. 28 Şubat’ın post modern darbe diye tarihe geçtiğini dile getiren Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, ”Post modern darbe aslında alışık olduğumuzun dışında bir darbe türü olarak tanımlandı. 28 Şubat süreci bütün darbelerde olduğu gibi esasında Türkiye üzerinde halkın iradesine karşı egemenliği elde etmek isteyen ya da bırakmak istemeyenlerin yapmış oldukları fiili bir hareketidir” diye konuştu.

Panel Sosyolog Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın konuşmasının ardından soru cevapla program sona erdi.
Kaynak: İHA