Yasa Dışı Dinleme Davası

Adana'da üst düzey bazı emniyet mensupları ve bürokratları yasa dışı dinledikleri iddia edilen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.


Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti, devletin gizli bilgilerinin görüşüleceği gerekçesiyle duruşmaya kapalı oturumda devam edilmesi talebini oy birliğiyle reddetti.

"İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla yargılanan 23 tutuksuz sanığın yanı sıra 6 müşteki ile avukatların hazır bulunduğu duruşmada, sanık eski il emniyet müdürü yardımcısı İsmail B., isnat edilen suçların hiçbir yasal dayanağı bulunmadığını, görevdeyken yaptıkları tüm işlemelerin yasaya uygun olduğunu savundu.

İddianamede, önleyici ve idari dinlemenin birbirine karıştırıldığını ileri süren İsmail B., önleyici dinlemenin delil kabul edilmediğini ve bu konuda adli işlem yapılmadığını iddia etti.

Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar ise tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanık ve müştekilerin sonraki celse hazır edilmeleri ve bazı eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA