Prof. Dr. Temel’den İddialara Sert Tepki

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde iktidar partisi Ak Parti’de aday belirleme çalışmaları tam gaz devam ederken bazı kitlelerin ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile aday adaylarını karalama kampanyaları dikkatlerden kaçmıyor.

Prof. Dr. Temel’den İddialara Sert Tepki

AK Partide cemaat yapılanması hassasiyetini çok iyi bilen bazı çevreler gözüne kestiremedikleri aday adaylarına paralelci ve cemaatçi yaftası vurarak komisyonları etkilemeye çalışıyorlar. Hiçbir ispatı ve delili olmayan iddialarla aday adaylarını gözden düşürmeyi amaçlayan bu tür eylemlere her kesimden tepki geliyor.

PROF. DR. TEMEL HAKKINDA KARA PROPAGANDA
Yıllarca İlahiyat fakültelerinde öğretim görevlisi ve ana bilim dalı başkanlığı görevlerini yürütmekle birlikte televizyon kanallarında yaptığı programlarda halk nezdinde büyük itibar gören İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Temel’de bu kitlelerin hedefine oturdu.

Prof. Dr. Temel iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “AK Parti Milletvekili aday adaylığımı fırsat bilerek şahsımı paralel yapı ile ilişkilendirmek istenen bazı odakların varlığı ortadadır. Hakkımda ileri sürülen mesnetsiz iddiaların hiçbirinin astı astarı yoktur. Yıllar önce bazı tv programlarında yalnızca dini bilgiler vermiş olmamı bir devlet düşmanlığı paralel yapı unsuru olarak ele almak ancak iddiadan ibarettir. Bunlar soyut iddialardan ibarettir. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat etmesi mümkün de değildir. Ne paralel yapı adına programa katılmışlığımız olmuştur. Nede Amerika’da ki zat ile bir diyalogumuz olmuştur. Hiçbir delil ortaya koymadan bir takım iddiaları ortaya atmanın amacı aşikardır. Yarışta haksız rekabet sağlamak amaçlandığı ortadadır. Hiçbir AK Parti yöneticisinin böyle bir basit bir ayak oyununa itibar edeceğine ihtimal vermemekteyiz. Bu yapılan kara propagandanın mağduru biri olarak geçmişim ile iftihar ettiğimi hiç kimsenin zerre miskali bir lekeyi bulamayacağını kamuoyunu bilgilerine arz etmek istiyorum. Milli Görüş davasını yıllardan beri savunucusu ve dava adamı olarak bu iftiralara aldırış etmediğimin de bilinmesini isterim. Ayrıca bu müfteriler hakkında yargı mercileri önünde hakkımı arayacağımı da kamuoyunun bilgisine arz ederim.” dedi.

Kaynak: İHA