İrak'taki Şiddet Olayları

Irak'ın Salahaddin ilindeki Spyker Askeri Üssü'ne düzenlenen yaklaşık bin 700 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıya karıştıkları gerekçesiyle 17 kişinin gözaltına alındığı, 590 kişi hakkında da gözaltı, yurt dışına çıkış ve mal varlıklarına el konulma kararı verildiği bildirildi.

Merkez Soruşturma Mahkemesi Başkanı Macid el-A'raci tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Spyker katliamına" karıştıklarını itiraf eden 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Gözaltına alınanların kimliklerine ilişkin bilgiye yer verilmeyen açıklamada, aynı suça karıştıkları gerekçesiyle, 590 kişi hakkında da gözaltı, yurt dışına çıkış ve mal varlıklarına el konulması kararının çıkarıldığı kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu kişiler hakkında, askeri hukuk uyarınca işlem yapılacağı ifade edildi.
- Spyker olayı nedir?
Tikrit'i ele geçiren DAEŞ, 12 Haziran 2014'te yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmıştı. Öldürülen kişilerin Spyker Askeri Üssü'ndeki güvenlik görevlileri olduğu açıklanmıştı. Irak Parlamentosu ise kurşuna dizilerek öldürülen kişilerin askeri öğrenci ve güvenlik görevlileri olduğunu duyurmuştu.
Kaynak: AA