Tunus'taki Müze Baskını

İspanyol hükümeti, aralarında 1 İspanyol vatandaşının da olduğu 19 kişinin hayatını kaybettiği Tunus'daki Bardo Müzesi'ne yapılan saldırıyı sert bir dilde kınadı.

İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İspanya, Tunus'ta bugün gerçekleştirilen terörist saldırı haberini büyük bir öfke ve dehşetle öğrendi. İspanyol hükümeti, bu alçakça terörist saldırıyı en şiddetli şekilde kınamaktadır" denildi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve Tunus halkına başsağlığı dileğinde bulunan İspanyol hükümeti, ölenlerin arasında bir de İspanyol vatandaşının olduğunu ve yaralılar arasında da İspanyollların bulunduğunu ancak henüz detayları bilmediklerini duyurdu.
Yapılan açıklamada, saldırıda etkilenen İspanyolların ülkelerine geri getirilmeleri olasılığına karşın Tunus'daki İspanya Büyükelçiliği ve Tunus devleti ile sürekli irtibat halinde olunduğu, İspanya Dışişleri Bakanlığı'nda bir kriz masası oluşturulduğu ve Tunus'taki İspanyol Konsolosluğu'nun da acil duruma geçirildiği ifade edildi.
Açıklamada son olarak İspanyol hükümetinin terörizmle mücadelede Tunuslu yetkililer ile tam dayanışma içinde olduğu ve bu nefret suçunu işleyenlerin yargı karşısına çıkarılacaklarına dair güvenlerinin tam olduğu belirtti.

Kaynak: AA