Gaziantep'te Gasp İddası

Gaziantep'te gasp ettikleri kişinin oğlunu kaçırdıkları iddia edilen şüphelilerden biri gözaltına alındı, 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Alınan bilgiye göre, 5 gün önce, H.Z. ve oğlu A.Z. buğday almak için telefonda anlaştıkları kişilerle buluşmak üzere Nurdağı ilçesi Gözlühöyük Mahallesi Kepik mevkisine gitti. Burada silahlı 5 kişi tarafından önleri kesildiği belirtilen baba ve oğlunun 8 bin 300 lira parası ile 240 bin liralık çeklerine el konulduğu iddia edildi. Şüpheliler daha sonra babanın ellerini ve ayaklarını bağlayıp, A.Z'yi de yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı.
Kendi imkanlarıyla ellerini ve ayaklarını çözen H.Z, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, A.Z'nin 400 bin liralık çek ve senet imzalatıldıktan sonra Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde serbest bırakıldığını, olayın R.Z, M.A, A.A, S.A. ve Ö.K. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti.
Şüphelilerden R.Z, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kaldığı evde gözaltına alındı. Ekipler, olayda kullanıldığı belirlenen otomobile de el koydu.
Sorgusunda suçu itiraf eden R.Z'nin verdiği bilgiler doğrultusunda bir evin bodrum katında kazı yapan ekipler, A.Z'ye ait araç ruhsatı, pasaport, çekler ve arazi tapusunu buldu.
Şüpheli 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.
Kaynak: AA