Bü'de İlahiyatlı Olma Bilinci Konferansı

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Kritik Analitik Düşünce Kulübü’nün davetlisi olarak gelen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım “İlahiyatlı Olma Bilinci” isimli bir konferans verdi.

Bü'de İlahiyatlı Olma Bilinci Konferansı

Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, üniversitede yapılan sosyal, bilimsel ve kültürel etkinliklerle değinerek böyle etkinliklerle öğrencilerin ders dışında kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıdıklarını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım “İlahiyatçı Olma Bilinci” konulu konferansı verdi. Yıldırım, toplumu öğretmenlerin ve diyanetçilerin yönlendirdiğini vurgulayarak, “İlahiyat fakültelerinin ve İslami İlimler fakültelerinin içinden hem diyanet mensubu çıkıyor hem de öğretmenler çıkıyor. İlahiyatçı olmak her ikisini de karşıladığı için ilahiyatçılar bu değerin farkında olması gerekiyor. Dinin olmazsa olmaz olduğu düşünürsek, bu din hizmetinin nasıl verileceği konusu önemlidir. Bu hizmeti insanlara ulaştıracak olan ilahiyatçılar da bu nedenle önemli. Bunun farkında olarak ilahiyatçılar dinin nasıl anlatılacağı konusuna dikkat etmelidir” dedi.

Kaynak: İHA