İstanbul’da Ygs Heyecanı Başladı

2 milyon 46 bin 583 adayın başvurduğu YGS heyecanı başladı.

İstanbul’da Ygs Heyecanı Başladı
Sınav merkezlerine erken saatlerde gelen adayların heyecanlı olduğu gözlenirken, aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı

Üniversite hayali kuran 2 milyon 46 bin 583 adayın başvurduğu YGS heyecanı başladı.

Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi sınav merkezlerine gelen adaylar, güvenlik noktalarında tek tek arandı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde de sınava girecek olan adaylar, güvenlik noktalarında yoğunluk oluşturdu. Aileler sınava giren çocuklarını yalnız bırakmayarak, heyecanlarına ortak oldu.

"OKUMANIN YAŞI YOK"
Üniversite okumak istediğini belirten bir kişi, “Sınava giriyorum. Yeğenlerim beni getirdi. İnşallah hedeflerimize ulaşırız. Okumanın da yaşı yok” derken, bir başka aday ise, “Pek fazla çalışmadık ama faydalı bir vatandaş olmak için geldik. Heyecan çok fazla değil. 5. deneyimim olduğu için az” dedi.

Özge Şen isimli aday, “Çok çalıştım, şuan heyecanlı değilim. Kendime güveniyorum. Hangi okul olur düşünmedim de mimar olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Heyecanlı olmadığını belirten bir aday, “Birinci üniversite işletme okudum. Şimdi ikinci üniversite için gireceğim” derken, bir başka kişi ise, “Heyecan yok, hayırlısı neyse o olsun” diye konuştu.

AİLELER ÇOCUKLARININ HEYECANINA ORTAK OLDU
Çocuğunu sınav günü yalnız bırakmak istemediğini belirten bir baba, "Bende heyecan hiç yok. Onları motive ediyorum. Kafaya takacak bir şey yok. İnşallah kazanır" derken, anne ise, "Çok duygusalım şuanda. Sanki sınava ben girecekmişim gibi bir heyecan var. İnşallah başaracak" şeklinde konuştu.

Annesiyle sınav merkezine gelen bir aday, “Annem daha heyecanlı. İTÜ mimarlık istiyorum” derken, annesi ise kızına sınav öncesi heyecanını yenmek için prova yaptırdığını belirterek, “Çocuklar oraya gidene kadar stres çok oluyor. Ona biraz yaşatayım dedim” dedi.

YGS’de öğrenciler Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yanıtlayacak. Adayların sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak.
Kaynak: İHA