Dtk Nevruz Programını Kürtçe ve Türkçe Açıkladı

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) başkanlık divanı, 2015 Nevruz kutlamaları ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Dtk Nevruz Programını Kürtçe ve Türkçe Açıkladı
Nevruz kutlamalarının ilki Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 17 Mart’ta yapılacak.
DTK başkanlık divanı 2015 Nevruz programını açıkladı.

DTK binasında düzenlenen toplantıya sivil toplum örgütleri ve DTK başkanlık divanı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevruz programı ile ilgili açıklama yapan Hilmi Aydoğdu, son derece tarihi öneme sahip 2015 Nevruz kutlamalarına sayılı günler kaldığını söyledi.

Aydoğdu, “Büyük bir heyecan ve coşku ile hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Nevruz çalışmalarımız yüksek bir tempo ile devam etmektedir. Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde büyük bir heyecan, coşku ve sevinçle kutlayacağız. Nevruz etkinlikleri Kürdistan ve Türkiye halklarının olduğu kadar tüm dünyanın da ilgi ve dikkatinin odağına oturmuştur. 2015 Nevruz'unu bu denli önemli kılan özelliği, Kobani direnişinden güç alan halklarımızın, demokratik birliğini, kardeşliğini, ortak mücadele ve kazanma iradesini en üst düzeyde seslendirecek olmasıdır. Bu nedenle, 2015 Nevruz'unun halklarımızın mücadele yaşamında ve direnişinde yeni bir milat olacağı kesindir. Halklarımızın Nevruz'la başlayan bu yeni süreçten beklentisi büyüktür. Bu beklentiyi karşılayacak devrimci direniş ruhuna, umuduna, inancına ve öz güvene de sahiptir” dedi.

“İLK KUTLAMA SURUÇ’TA OLACAK”
Nevruz direniş ruhu ve coşkusuyla selamlamak ve onlarla bütünleşmek adına 2015 Nevruz'unun ilk kutlamasını Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştireceklerini ifade eden Aydoğdu, “Bu direniş ve kazanma iradesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve halklarımızın özgürlüğü için asıl güvence olmaktadır. Halklarımızın yaşamında, dirilişin, yeni başlangıçların ve yeniden var olmanın da adı olan Nevruz'da yakılacak direniş ateşleri, ezilen halklarımızın özgürlük yürüyüşünün perspektifi ve aydınlatan meşalesi olacaktır. Kobani direnişi ile yan yana, omuz omuza olduğumuz mesajını en yüksek sesle haykıracağımız, 17 Mart 2015 Suruç Nevruz'una, tüm halkımızı, halkımızın dostlarını, uluslararası tüm demokratik, ilerici kurum ve çevreleri Nevruz'un özgürleştiren ruhu ve coşkusuyla katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA