Ankara’da Mersin rüzgarı esti

Ankara’da ilk kez düzenlenen Mersin Günleri büyük ilgi gördü.

Ankara’da Mersin rüzgarı esti
Ankara'da ilk kez düzenlenen Mersin Günleri büyük ilgi gördü.

Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğin açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı.

Üç gün süren Mersin Günleri'nin ilk gününde Musa Eroğlu konser verdi. Konserlerin yanı sıra sanat gösterileri, halk oyunları, defileler ve resim sergileri de vardı. Devlet Halk Dansları Topluluğu, Kent Orkestrası Konseri ve yöresel sanatçıların sahne aldığı organizasyon katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Etkinlikte, Mersin bölgesine ait ürünler tanıtıldı. Sıkma, yörük ayranı, tantuni, cezerye hem gurbette yaşayan Mersinlilerin hem de bu Ankaralıların gözdesi oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu tatlara kayıtsız kalamadı. Yörük çadırında yörenin ünlü sıkma böreğini yiyip ayran içen Bahçeli, Mersinlilerle uzun uzun sohbet etti. MHP Lideri Bahçeli'ye yörüklerin ilgisi büyüktü. Bahçeli ile fotoğraf çektirmek ve elini öpmek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Tespihlere olan ilgisiyle bilinen Bahçeli, fuar alanında tesbit satan esnafla da bir süre konuştu.

Ankara’da Mersin rüzgarı esti

Devlet Bahçeli Mersin Büyükşehir Belediye standını ziyaret ettikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Bu tür tanıtımlar iller arasındaki kuvvetli bağı ortaya koymaktadır. Şimdi de birçok yönüyle Toroslar'ı, Mersin'i ve Mersin'e bağlı bütün ilçeleri, Yörük ve Türkmen hayatını Ankara'ya takdim ediyorlar. O bakımdan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu çok büyük bir hizmettir" diye konuştu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da yaptığı konuşmada, Özgecan Cinayeti'ne bir kez daha sert tepki gösterdi. Mersin'in insanlık dışı olaylarla anılmasını istemediklerini belirterek, her türlü zenginliğe sahip kentte güzellikler içinde yaşamasını bilmek gerektiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, başkentte Mersin havası estireceklerini belirterek, ziyaretçilerin Mersin bölgesine ait her türlü ikramdan yararlanabileceğini söyledi.