Afganistan'da 10 Yolcu Kaçırıldı

Afganistan'ın Gazne kentinde Hazara etnik grubundan 10 yolcunun, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi.

Gazne Vali Yardımcısı Mohammad Ali Ahmadi, yaptığı açıklamada, kentin merkezinde Cagori ilçesine yolcu taşıyan 2 aracın, Kara Bağ ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından durdurulduğu ve araçlardaki 10 Hazara kökenli Afganların belirsiz bir yere götürüldüğünü söyledi.

Ahmadi, kimliği belirsiz silahlı kişilerin, kaçırılan 10 kişiden 5'ini daha sonra serbest bıraktığını aktararak, "Afgan güvenlik güçleri ve aşiret liderleri kalan 5 kişinin hangi bölgeye kaçırıldığını araştırıyor" dedi.


Kaçırılan kişilerin hangi örgüt tarafından kaçırıldığı konusunda bilgiye sahip olmadığını dile getiren Ahmadi, bu kişilerin serbest bırakılması için çabaların başlatıldığını ifade etti.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinden Kabil'e seyir halindeki iki otobüs, yaklaşık 2 hafta önce, Gazne kentinde kimliği belirsiz kişiler tarafından durdurulmuş, araçlarda bulunan ve Hazara etnik grubundan olan 31 kişi kaçırılmıştı.
Afgan yetkililer, 31 kişinin serbest bırakılması için Taliban ile temas kurduklarını belirtmiş, Taliban ise bu kişileri kaçırmadıklarını ve olayın netleşmesi için uğraştıklarını iddia etmişti.
Kaynak: AA