Uşak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte devam eden kentsel dönüşüm projesiyle ilk kez sanayi alanın ticari ve konut alanına dönüştüğünü bildirdi.

Nurullah Cahan, Uşak Genç İs Adamları Derneği (UGİAD) Uşak Şubesi üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
UGİAD Binası'ndaki kahvaltıda Eski Tabakhane Bölgesi'nde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Cahan, projenin Uşak'ın kaderini değiştirecek proje çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Projenin Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri arasında bir ilk olarak gösterildiğini söyleyen Cahan, "Sanayi alanından ilk kez ticari ve konut alanına dönüşen bir proje uyguluyoruz. İki yıl sonra proje büyük ölçüde tamamlanacak ve şehrimiz hak ettiği yeni bir merkeze kavuşacak. İki itapta tamamlanacak proje de firmalar çalışmalarını sürdürüyor, kısa süre içinde bölgede binalar yükselmeye başlayacak" dedi.

Cahan, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak proje ürettiklerini daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için gayret etiklerini ifade etti.

UGİAD Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Acar ise dernek olarak kentin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istediklerini belirterek, değişik dönemlerde bu tür etkinlikleri düzenleyeceklerini, kentin siyasi aktörleri ile değişik dönemlerde bir araya geleceklerini kaydetti.

Kaynak: AA