Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü Özer Üniversitelilerle Buluştu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, "Sakarya'daki fabrikamız, sadece kaliteli üretimiyle değil, verimlilik, rekabetçilik gibi diğer birçok parametre açısından da Avrupa'da ve dünyada Toyota fabrikaları arasında özel bir yerdedir" değerlendirmesinde bulundu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Özer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Okan Üniversitesi'nin düzenlediği konferanslarda Toyota'ya özgü üretim ve yönetim anlayışı ile kişisel deneyimlerini üniversitelilerle paylaştı.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve CEO'su Özer, Toyota'nın iş tarzının ve kuruma hayat veren değerlerinin 2001 yılında "Toyota Way (Toyota Yaklaşımı)" adı altında özetlenerek bir rehber oluşturulduğunu belirterek, Toyota'nın temel iki ilkesinin "Sürekli İyileştirme" ve "İnsana Saygı" olduğunu kaydetti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin bugün yüksek kaliteli araçlarının Toyota Üretim Sistemini en iyi şekilde uygulayarak üreten bir üs haline geldiğini ifade eden Özer, şunları aktardı:
"Sakarya'daki fabrikamız, sadece kaliteli üretimiyle değil, verimlilik, rekabetçilik gibi diğer birçok parametre açısından da Avrupa'da ve dünyada Toyota fabrikaları arasında özel bir yerdedir. Sürekli iyileştirme, küçük ve sürekli adımlarla büyük yollar kat edilmesini sağlar. Yapılan işlerin her adımında 'Toyota Yaklaşımı' ile hareket etmek, açık ve adil bir yönetim uygulamak, önceliği iş güvenliği, çevre ve kaliteye vermek, tüm çalışanlarımızla, iş ortaklarımızla ve toplumla temeli güvene dayanan ilişkiler kurmak, Toyota Otomotiv Sanayi'nin başlıca yol gösterici ilkeleridir. Toyota Üretim Sistemi'nin ya da diğer bilinen adıyla yalın üretim ve yönetim anlayışının daha fazla yaygınlaşması, ülkemizin rekabetçiliğine de katkıda bulunacaktır. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak bizler bu konulardaki bilgilerimizi paylaşmaktan kaçınmıyor, ülkemize hizmet olarak gördüğümüz bu paylaşımı severek yapıyoruz."
Muda (israf), muri (aşırı yük) ve mura (dengesiz üretim) olarak üç temel kavrama da değinen Özer, "Toyota için kar hedef değil, sonuçtur. Öncelikli hedefimiz üretim maliyetlerini azaltmaktır. Bu da israf, aşırı yük ve dengesiz üretimi ortadan kaldırarak yapılabilir" ifadelerini kullandı.
Özer, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmenin ve geleceğin liderlerine vizyon kazandırmak üzere profesyonel iş hayatı ile ilgili deneyimlerini paylaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Kaynak: AA